Delta je etablirana tvrtka koja proizvodi analitičke instrumente za analizu mlijeka i mliječnih proizvoda. Proizvodi su analizatori mlijeka i mliječnih proizvoda za mliječnu industriju, kontrolne laboratorije i laboratorije za poboljšanje mliječnosti.

Delta je osnovana 1985. godine radi pružanja ekonomičnih, točnih i jednostavnih analizatora mlijeka. Originalni instrumenti LactoScope i SomaScope predstavljeni su 1990. godine i dosad su se razvili u vrlo inovativne instrumente.

Delta je postala dio Pertena 2016. Delta i Perten danas su dio PerkinElmera i nude širok spektar analizatora mlijeka i mliječnih proizvoda. Delta proizvodi pouzdane, točne i jednostavne instrumente. Tu se ubrajaju analizatori mlijeka i mlijeka FTIR koji mjere masnoće, bjelančevine, ugljikohidrate, dodanu vodu, pH i druge parametre. Delta je razvila inovativni pristup za brojanje somatskih stanica u mlijeku. Korisniku daje veću kontrolu nad proizvodnjom mlijeka, pomaže u upravljanju stadom i poboljšavanju kvalitete proizvoda.

X