Image Alt

Kolone, SPE i viale

  /    /  Kolone, SPE i viale

WATERS JE SVJETSKI LIDER U PROIZVODNJI HLPC KOLONA

POVEČAJTE ZMOGLJIVOST SVOJEGA LABORATORIJA Z OPTIMIZACIJO RAZVOJA METOD.
Waters nudi širok spektar kolona za analitičku i preparativnu kromatografiju koje ispunjavaju potrebe gotovo svake aplikacije. Web alat „Waters Column Advisor“ pomaže u odabiru najprikladnije kolone ovisno o zahtjevima aplikacije koja se koristi i kolone koja se traži. Separacije koje su postignute na analitičkim kolonama se mogu direktno prebaciti na preparativne. Izbirate lahko med naborom različnih stacionarnih faz in različnih dimenzij kolon, pri tem pa vam je na voljo spletna aplikacija „Waters Column Advisor“, ki vam je v pomoč pri izboru ustreznega kemizma kolone in dimenzije. Sve kromatografske kolone ispunjavaju stroge specifikacije kako bi osigurali odlične performanse i reproducibilnost ‘od kolone do kolone’. Također nudimo širok raspon dodataka koji se koriste uz rad s kolonama.
HPLC KOLONE

U našoj ponudi ponudi imamo isključivo HPLC kolone proizvođača Waters, koji ima dugu tradiciju razvoja i proizvodnje HPLC kolona, od sinteze čestica stacionarne faze do pakiranja i stroge kontrole kvalitete gotovih proizvoda. Za razvoj metoda imate na raspolaganju niz kolona, različitih čestica stacionarne faze (silika, polimernih i hibridnih), različitih liganada i dimenzija kolona – od analitičkih do preparativnih. Sve kolone udovoljavaju strogim specifikacijama kako bi se osigurala reproducibilnost i izvrsne performanse svake šarže proizvedenih kolona.

UHPLC KOLONE

Izbor ispravne konfiguracije kolone, one koja odgovara određenom LC sistemu, značajno poboljšava kromatografske rezultate. Disperzija sistema, karakteristična za svaki kromatografski sistem doprinosi gubicima u efikasnosti kolona.

Za iskorištenje mogućnosti UHPLC sistema, kao što je kao što je Waters ARC sistem, Waters je razvio kolone manjih čestica stacionarne faze (2-3 µm) i manjih dimenzija (unutarnji promjer 2,1 i 3,0 mm; te 2,7 mm za solid-core kolone; dužina kolone 50-100mm).

U našoj ponudi ponudi imamo isključivo UHPLC kolone proizvođača Waters, koji ima dugu tradiciju razvoja i proizvodnje LC kolona, od sinteze čestica stacionarne faze do pakiranja i stroge kontrole kvalitete gotovih proizvoda. Za razvoj metoda imate na raspolaganju kolone različitih čestica stacionarne faze (silika, polimernih i hibridnih), različitih liganada. Sve kolone udovoljavaju strogim specifikacijama kako bi se osigurala reproducibilnost i izvrsne performanse svake šarže proizvedenih kolona.

UPLC KOLONE

UPLC („Ultra – Performance Liquid Chromatography“) tehnologija donosi visoku učinkovitost u usporedbi s HPLC tehnologijom te radi s puno većim vrijednostima protoka, tlaka i linearnih brzina što rezultira superiornom razlučivosti te osjetljivosti. UPLC analize značajno smanjuju vrijeme analize kao i troškove po uzorku, poboljšavajući ukupne rezultate analize.

Waters ACQUITY UPLC kolone punjene su submikronskim hibridnim česticama koje omogućuju visoku učinkovitost analize poboljšavajući produktivnost i profitabilnost analitičara. Kolone se koriste za određivanje širokog raspona analita, od malih molekula sve do peptida i proteina.

SFC KOLONE
KOLONE PREMIER
VANGUARD PRETKOLONE

VanGuard pretkolone su optimizirane za fizikalnu i kemijsku zaštitu Watersovih analitičkih kolona bez kompromisa u kromatografskim separacijama. Ove pretkolone su izrađene u različitim dimenzijama i ispunjene različitim stacionarnim fazama, baš kao i Watersove LC kolone.

ANALITIČKI STANDARDI I REAGENSI
ANALITIČKI STANDARDI I REAGENSI
MIKROTITARSKE PLOČE
VIJALE