Image Alt

Mehanička analiza

  /  Mehanička analiza

Najstarija i najraširenija metoda karakterizacije i ispitivanja svojstava različitih materijala je nesumnjivo mehanička analiza. Izvor je jedinstvenih podataka o čvrstoći materijala i njegovom ponašanju pod stresom, što dovodi do bogatih podataka o njegovoj strukturi i performansama.

Ogroman broj istraživačkih metoda sakuplja se pod nazivom “mehanička analiza”, ali općenito se prema podijeljenoj deformaciji mogu podijeliti u nekoliko skupina – kompresija, napetost, savijanje ili smicanje, što se može izvesti pomoću statičke ili dinamički promjenjive sile s linearnom, tj. sinusni ili bilo koji drugi profil modifikacije.

Labtim Adria zajedno s tržišnim proizvođačima mehaničkih analizatora – TA Instruments i Tinius Olsen pokriva gotovo sve aplikacije s izuzetnom preciznošću mjerenja sile i pomaka u rasponu od 0,1 mN do 3000 kN s frekvencijama do 300 Hz.

Jedinstvene tehnologije, kao što su patentirani motori koji djeluju u magnetskom polju bez ležajeva i prema tome bez trenja, te vremenski testirani hidraulični sustavi, omogućuju bezbrižan rad instrumenata desetljećima.