Hrana i okoliš

Analitika hrane

Uz opsežan portfelj instrumenata i potporu tvrtke Waters, osiguravamo kvalitetu i znanje za optimalnu produktivnost u laboratorijima za sigurnost hrane, gdje se određuju pesticidi, mikotoksini i drugi biološki toksini, akrilamidi, PFAS, dioksini, za identifikaciju i određivanje novih alergena u sirovina i gotovih prehrambenih proizvoda.
Laboratoriji za kontrolu kvalitete opremljeni su robusnim rješenjima koja provjeravaju nutritivni sastav deklaracija (nutritivne vrijednosti), testiranje autentičnosti, analizu organskih kiselina, aminokiselina, vitamina i konzervansa.
Watersova tehnologija omogućuje analitičarima razvoj robusnih metoda za regulatornu kontrolu, kontrolu kvalitete i testiranje kontaminanata u kanabisu i duhanu.
Osjetljivost Waters LCMS instrumenata dolazi do izražaja u analizi rezidua veterinarskih lijekova u hrani životinjskog podrijetla za ljudsku prehranu i hrani za životinje

Prehrambena industrija i poljoprivreda

Perten je pionir u području analize žitarica i brašna. Pod okriljem PerkinElmera nudi vrhunske analizatore za primarnu i sekundarnu analizu žitarica, brašna, mlijeka i mliječnih proizvoda te ostalih prehrambenih proizvoda. Povjerili su nam zastupanje, jer znaju da našim kupcima i njihovom poslovanju želimo samo najbolje.

Analizatori padajućeg broja, glutena ili ljepila, vlagomjeri i NIR analizatori samo su dio kvalitetne opreme nezaobilazne pri otkupu žitarica, analitici u mlinu, kontroli procesa u prehrambenoj industriji i laboratorijima za ispitivanje kvalitete hrane.

Žitarice

Labtim nudi pouzdane instrumente za analizu kvalitete žitarica, stočne hrane i prerađene hrane.

Za laboratorije koji određuju kvalitetu bjelančevina, vlage i zrna pohranjenih u silosima te za kupce žitarica, nudimo robusne i učinkovite analizatore koji određuju niz parametara cjelovitih žitarica u uzorcima pšenice, ječma, kukuruza, soje, riže, zobi, raži...

Mlijeko i mliječni proizvodi

Analizatori s FT-IR tehnologijom za fizikalno-kemijske analize sve su prisutniji za kontrolu kvalitete proizvoda u mliječnoj industriji. Standardna određivanja uključuju mast, bjelančevine, laktozu, suhu tvar i suhu tvar bez masnoće, te ostale parametre: dodanu vodu (FPD), kazein, slobodne masne kiseline, limunsku kiselinu, gustoću, pH. Uz pomoć instrumenata za analizu mlijeka i mliječnih proizvoda proizvođača PerkinElmer i pouzdanu podršku Labtima, određivanje parametara je jednostavno, brzo i pouzdano.

Zaštita okoliša

Praćenje parametara kvalitete okoliša sve više dolazi do izražaja jer čovjek neodgovornim djelovanjem zagađuje vodu, zrak i tlo. Od standarda i reagensa do LC-MS kolona i sustava, Watersova rješenja koriste se za praćenje standarda kvalitete i određivanje kontaminanata kao što su pesticidi i karbamati u pitkoj vodi, površinskim vodama, otpadnim vodama i industrijskim vodama.

Uz sve veću prisutnost lijekova i proizvoda za osobnu njegu u vodi, javlja se i potreba za njihovim sustavnim određivanjem. Nudimo vrlo inovativne tehnologije za detekciju i kvantifikaciju PCPP spojeva i provjeru prisutnosti njihovih metabolita.

Zašto smo mi pravi partner za Vas?

Najinovativnije tehnologije
Pouzdana i učinkovita podrška
Dugotrajno partnerstvo
Sigurnost odabira pouzdanih proizvođača
Scroll to Top