Image Alt

Proizvodi

  /    /  Raztapljanje  /  Protočna disolucija po metodi USP4

Protočna disolucija po metodi USP4

Raztapljanje oz. disolucija odnosno otapanje je test koji se koristi u farmaceutskoj industriji u cilju karakterizacije svojstva otapanja aktivne tvari, oslobađanja aktivne tvari iz lijeka te otapanja dozirnih oblika. Razne testne metode opisane su u američkoj, europskoj i ostalim međunarodno usklađenim farmakopejama kao i u smjernicama FDA. Standardne tablete obično se testiraju po metodi s lopaticom (USP 2), bubreći ili plutajući dozirni oblici poput kapsula obično se testiraju koristeći metodu sa košarom (USP1). Metode s lopaticom iznad diska (USP 5) i rotirajući cilindar (USP 6) koriste se kod transdermalnih dozirnih oblika.

Quick info

Kategorija: Oznaka:

Opis

Protočna disolucija po metodi USP4

Metoda protočne disolucije nudi potpunu fleksibilnost u pogledu volumena medija i omogućava ponovljivo testiranje gotovo svih dozirnih oblika kao što su: prašci, API, lipofilni oblici, čepići, suspenzije, liposomi, mikrosfere, polučvrste tvari, implantati i medicinski uređaji koji uključuju stentove s otpuštanjem lijekova. Prema farmakopeji Sjedinjenih Američkih Država (USP) opisana je kao aparratus 4, dok prema FDA smjernicama, Europskoj farmakopeji (Ph.Eur.) i drugim farmakopejama, ispitivanje otapanja pomoću protočne ćelije dokazan je način karakteriziranja oslobađanja aktivnog lijeka u smislu bioekvivalencije i in vitro/in vivo korelacija (IVIV) u kliničkim studijama i u svakodnevnoj QC (Quality Control) rutini.

Glavne značajke:

  • ANALIZA – rezultati disolucije mogu se promatrati u stvarnom vremenu što smanjuje vrijeme analize i cijenu;
  • PRILAGODLJIVOST – Testirajte aktivne tvari u oralnim, lokalnim i parenteralnim dozirnim oblicima;
  • TESTIRAJTE – Definirajte metode i specifikacije na jednoj validiranoj platformi koristeći Sotaxov programski paket za disoluciju;
  • POHRANITE – Omogućena je potpuna sljedivost kroz razinu prava korisnika, kontrole knjiženja

Više informacija na poveznici: LINK