Delta CombiScope 300HP/600HP

Delta CombiScope 300HP / 600HP je analizator mlijeka koji pruža najveći protok uzoraka. Koristi se za rutinsku analizu kravljeg, kozjeg, ovčjeg i bivoljeg mlijeka.

Sustav se sastoji od komponentnog analizatora (LactoScope FTIR), brojača somatskih stanica (SomaScope LFC) i sustava za rukovanje uzorcima (autosampler s linearnim transporterom). Ova kombinacija može raditi brzinom do 600 uzoraka na sat, ovisno o modelu.

»Herd Management Tool« (Alat za upravljanje stadom) je paket za kalibraciju masnih kiselina za poboljšanje mliječnih proizvoda. Alat se sastoji od dva modela: de novo masnih kiselina i krvi NEFA predviđenih u mlijeku. Ove informacije daju rano upozorenje o prehrambenim i metaboličkim bolestima koje su uobičajene tijekom rane laktacije, poput ketoze i dislokacije sirišta. Prikupljeni podaci također mogu poboljšati učinkovitost hranjenja, poboljšati sastav mlijeka i ukupni prinos stada.

Dynascan interferometar koji se koristi u LactoScope FTIR-u je kompaktan i jednostavan, bez kritičnih pokretnih dijelova. Uravnoteženi mehanizam za ispitivanje imun je na vibracije i ima veliku stabilnost zahvaljujući automatskoj kompenzaciji poravnavanja zrcala i upotrebe molekularnog sita za sušenje sredstva u odjeljku za optiku. Upotreba laserske diode i dugotrajnog izvora IR također poboljšava stabilnost i niske troškove održavanja sustava. Mjerenje manjih komponenti poboljšava se primjenom patentirane kontrole temperature uzorka (STC) koja omogućuje stabilnije radne uvjete od tradicionalnih sustava grijanja.

Hidraulička pumpa koristi Homogenizer utikače nove generacije je temperaturno kontorlirana. Čvrsta konstrukcija znači veću stabilnost, pouzdanost i performanse, s malim unutarnjim volumenom.

Korištenjem tekućine 3C za standardizaciju, kao kompenzaciju trošenja cuveta, potreba za ponovnim umjeravanjem je minimizirana i tako se dodatno smanjuju troškovi održavanja.

SomaScope LFC koristi protočnu citometriju za brojanje somatskih stanica. Optički je raspored fiksiran, stoga nije potrebno dodatno prilagođavanje ili održavanje. Za točniji broj somatskih stanica koriste se DAPI sredstvo za bojenje i dvostruki detektorski sustav. Stabilnost sustava također se održava korištenjem stabilnog izvora svjetlosti i vrlo preciznih klipnih pumpi za kritične količine. Očekivano trajanje LED izvora svjetla je 20 000 sati.

Sustav automatskog uzorkovanja koristi elektromagnetsku pipetu, što znači da nema potrebe za dodatnim održavanjem. Za mjerenje volumena i temperature uzorka koriste se akustički i infracrveni senzori.

Sustav dolazi s prilagođenim i licenciranim Windows softverom, koji uključuje sve dostupne parametre. Softver također omogućava korištenje GLP-a (dobra laboratorijska praksa), nudi kontrolne sheme, razvoj novog modela i daljnju obradu podataka.

Mjerni parametri uključuju masti (rasponi 0-15%), bjelančevine (0-10%), ukupne krute tvari (0-20%), laktozu (0-10%) s preciznošću ispod 1% CV-a, te FPD, ureu i SCC.